Google+
YouTube
Flickr
Tekintse meg fótóimat a Flickr-en!
Pinterest
Blogger

Get Adobe Flash player

   
   
   
   
 
 • Rólunk
 •  
 • Öntözéstechnika
 •  
 • Kerti tavak, vízjáték
 •  
 • Medencék, wellness a    kertben
 •  
 • Kerti építmények,    bútorok
 •  
 • Burkolás, Térburkolás
 •  
 • Kertfenntartás,    kertgondozás
 •  
 • Gyepszervíz
 •  
 • Építőipari munkák
 •  
 • Építőipari munkák
 •  
 • Megújuló energiaforrások
 •  
 • Környezetmérnöki    szolgáltatások
 •  
 • Galéria, Referenciák
 •  
 • Érdekességek,    publikációk
 •  
 • Kapcsolat
 •    
    Vegye fel velünk a kapcsolatot!
  info@t-garden.hu
  06-70/202-87-17
   

  Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

  Get Adobe Flash player

     
   
   
   
   
   
  Aktuális AKCIÓK!!!

  Hamarosan friss akciók kerülnek ebbe a kis dobozba
   
     
   
     
   
     
   
   
    Weboldal Készítés
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Get Adobe Flash player

     
    Dézsi Titusz
    www.T-garden.hu
    e-mail: info@t-garden.hu
    tel.: 0670 / 202 8717
     
    Térjen haza minden nap a béke és nyugalom szigetére ahol pihenni tud, ahol feltöltődik!
     
    Kert- és Tájépítés a Környezettudatosság jegyében!
     
   
   


  Hasznos oldalak:

  Kertépítés-Wikipédia
  Kert-Wikipédia
  Kertepites.lap.hu
  Kert.lap.hu
   


   
   
  aquacomet

   

  Film egy medencefedés telepítéséről:

   

   

   

  Orion medencefedés motoros mozgatással:
   
   
   

  A medencefedés előnyei:

   

     Egy medence megépítése jelentős beruházás, ezért mindenki szeretné azt minél hosszabb ideig használni. Éghajlatunk azonban ezt erősen korlátozza. A hideg-frontok hatására gyakran még nyáron is napokig hûvös van, a medence víz lehûl, és a borult, szeles időben nincs kedvünk fürödni. 
  Az úszómedence tartós használatát, a fürdőszezon jelentős meghosszabbítását csak medencénk befedésével tudjuk megvalósítani. Egy nyitott úszómedence csak nyáron használható, akkor is csak néhány hétig. A medence víz fűtésével a helyzeten némiképp javíthatunk, de a problémát csak a medence befedésével tudjuk megoldani.

     Egy medencefedés, fűtéssel nem rendelkező medence esetében is képes a fürdőszezont május elejétől szeptember közepéig biztosítani. Ez azt jelenti, hogy medencénk vize késő tavasztól kora őszig terjedő mintegy 5 hónapos időszakban sem hûl 25 Celsius fok alá. Ha a medence vize fûtött, a szezont további hetekkel hosszabbíthatjuk meg, akár az egész éves üzemeltetést is megcélozva.

     A legszebb látvány azonban a fedetlen, a ragyogó napsütésben kéken csillogó medence, ezért az AQUACOMET medencefedés modellek a legrövidebb idő alatt teleszkópikusan nyithatók, az egyedülállóan gyors SOT nyitórendszerrel /Short opening time/.

     Az Aquacomet medencefedések összes típusa biztosítja a hosszú fürdőszezont, a tiszta fürdővizet, a biztonságot gyermekeink, vagy kedvenc háziállataink számára.

     Aki azonban többre vágyik, nagyobb helyre, ahol fürdés után pihenhet, vagy a nyugágyban olvashat, netán társaságban beszélgethet, kártyázhat úgy, hogy a kellemetlen hûvös szél, esetleg eső ne zavarja, annak nagyobb belterû medencefedés típusainkat ajánljuk. A Harmonie, Practic, Professional, vagy a növelt előterű Lok medencefedés modellek, valódi fedettuszoda élményt biztosítanak.

   

  MEDENCEFEDÉSEK

   
   
  STAR - STAR PLUS medencefedés
   
   
  Szélesség: 3,5- 7,5 m
  Magasság: 0,8 - 1,4 méter között
  (szélességtől függően)
     A STAR típusok az AQUACOMET medencefedések keresett típusa, mivel kedvező árfekvése és lendületes formavilága mellett mindent teljesít, amit egy medencefedés modelltől várhatunk.A medence vizét az üvegházhatás segítségével felmelegíti, csökkenti a vegyszerfelhasználást, és zárhatóságával védi a gyerekeket.

   
   
  SUN - SKY medencefedés
   
   
  Szélesség: 3,0- 8,0 között
  Magasság: 1,1 - 3,0 méter között
  (szélességtől függően)
      Szabályos körív keresztmetszetű medencefedés típusok. Az egyszerű vonalvezetésű gyönyörűen kivitelezett könnyűfém szerkezetű medencefedés igazi klasszikus az AQUACOMET medencefedés típusok között.

   
   
  VISUAL medencefedés
   
   
  Szélesség: 3,0- 5,5 méter között
  Magasság: 0,6 - 1,2 méter között 
  (szélességtől függően)
      A VISUAL medencefedés modellt modern formavilág, elegancia, visszafogott megjelenés jellemzi. A szerkezeti magasság igény szerint mérsékelten alacsony, vagy egészen ellaposított formában is rendelhető. Az alacsony magasságot a VISUAL tartóbordáiban kialakított könyökszerkezetek biztosítják. Az üvegezéshez használt tömör SAN lemezeket a törésvonalban melegen hajlítjuk.

   
   
  HARMONIE - HARMONIE PLUS medencefedés
   
   
  Szélesség: 4,0- 7,5 méter között
  Magasság: 2,1 - 2,5 méter között
  (szélességtől függően)

     A HARMONIE medencefedés modellt és a nagyobb szerkezeti magassággal rendelkező típusokat azoknak terveztük, akik a medencefedésben fürdőzés előtt vagy után hosszabb-rövidebb időt kényelmesen szeretnének eltölteni.
      A HARMONIE medencefedést 6 m-es fesztávig szuperlapos sínpályával (12 mm), a szélesebb kivitelű változatukat lapos sínpályára (20 mm) szereljük.


   
   
  PROFESSIONAL medencefedés
   
   
  Szélesség: 4,0- 8,0 méter között
  Magasság: 2,0 - 3,0 méter között
  (szélességtől függően)

      A PROFESSIONAL medencefedés modell nagyvonalú belsô tere igazi fürdőcsarnokot varázsol a medence fölé. A típus négyoldali szabad körbejárhatóságot biztosít az úszómedence környezetében. A végfalakra nyíló vagy tolóajtók illetve a legnagyobb szegmense oldaltolóajtó is rendelhetô.


   
   
  PRACTIC - medencefedés
   
   
  Szélesség: 4,0- 8,0 méter között
  Magasság: 2,0 - 3,0 méter között
  (szélességtől függően)
     A PRACTIC medencefedés modellt aszimmetrikusan megemelt enyhén hajló sík oldalfallal gyártjuk. A szerkezeti magasság az oldalfal mentén biztosítja a medence hosszirányú járhatóságát. A medencefedés zárt állapotában nyíló vagy tolóajtón keresztül léphetünk a PRACTIC típus tágas belsô terébe. 

   
   
  CREATIVE medencefedés
   
   
  Szélesség: 4,0- 7,0 méter között
  Magasság: 2,2 - 2,8 méter között
  (szélességtől függően)
      A házi úszómedencék egy része követelnül a ház mellé a teraszba integrálva vagy valamilyen falazat közelébe épül. A medencék fedése ilyenkor nem oldható meg tetszetôsen az eddig ismertetett típusokkal. A CREATIVE medencefedés típust kifejezetten az ilyen esetekre, a falazattal történô összeépítésre fejlesztettük.  

   
   
  LOK medencefedés
   
   
  Szélesség: 4,0 - 7,5 méter között
  Magasság: 2,0 - 2,6 méter között
  (szélességtől függően)
      A LOK (lokomotív) medencefedés modellt vevőink fantáziája szülte. A LOK medencefedés, egy HARMONIE és egy SKY típus összeépítéséből konstruált sokoldalúan hasznosítható szerkezet. Az összeépítés eredményeként tágas előteret nyerünk úgy, hogy a medencefedés kertben elhelyezkedô térbeli tömege nem válik zavaróan naggyá. 

   
   
  GALAXY medencefedés
   
   
  Szélesség: 5,0- 10,0 méter között
  Magasság: 2,4 - 3,3 méter között
  (szélességtől függően)
     Az AQUACOMET medencefedés típusok vadonatúj modellje, amely merőben új koncepciót valósít meg a fedéstechnikában. A GALAXY medencefedés típus nagy teherbírású alumínium profilrendszere 10 m-es fesztávolságig kínál megoldást.

   
   
  ORION medencefedés
   
   
  Szélesség: 5,0- 12,0 méter között
  Magasság: ~2,4 - 3,3 méter között
  (szélességtől függően)
    A legújabb ORION márkanevű termékünk igazi nehézfiú a medencefedés típusok között. Az Orion az AquaComet jelenlegi csúcsterméke, 12 m-es fesztávig rendelhető.

   
   
  onROLL medencefedés
   
   
  Szélesség: 3,0- 8,0 méter között 
  Magasság: 1,1 - 3,0 méter között
  (szélességtől függően)
     Az onRoll medencefedések különlegessége, hogy sínpálya nélkül, a medence körül kialakított járófelületen szabadon gördíthetők, és ugyanúgy mint sínpályás társaik teleszkopikusan nyithatók – zárhatók.

   

  A MEDENCEFEDÉS ALUMÍNIUM PROFILRENDSZERÉNEK STANDARD SZÍNVÁLASZTÉKA:

  Natúreloxált Porfestett fehér 
  (RAL 9010)
  Porfestett mohazöld 
  (RAL 6005)
  Porfestett elefántcsont 
  (RAL 1015)
   
   
  Medencefedés mozgatása:
   
   
   
   
   

  A kerámia medence bemutatása:

     A Nautilus üvegszálerősítésű polyester úszómedencét a stílus és kényelem jegyében fejlesztik leendő tulajdonosának. A gyártó legmagasabb színvonalú, elegáns, változatos méretű és formájú medence termékei találhatók meg a kínálatban. Minden egyes, fix méretezésű medence típust a legnagyobb precizitással, szigorúan ellenőrzött műszaki és technológiai eljárással készítik. A gondosan felépített, kézi laminációs eljárás során egymás utáni, technológiai lépésekben felvitt felületek biztosítják és garantálják a hosszú élettartamot és az ozmózis mentességet.  A Nautilus medence modellek csúcsminőségét a gyártóüzem és a felhasználás helye között is fontos megőrzi, ezért nagy gondot fordítanak a szállítás és az anyagmozgatás feltételeinek biztosítására. A vállalkozás speciális medence szállító trélerrel vállalja a szállítást és az építési területen történő daruzást.

  A Nautilus kerámia medence modellek egyik erőssége a falszerkezet, amely a következő egységekből áll:

  • 1.-3. A 3D multicolor medencefelület , speciális szórástechnikával, három egymásutáni technológiai lépésben felvitt gelcoatréteg. 2 réteg transzparens gelcoatréteg kőzethatású csillámokkal és színes szemcsékkel + 1 réteg hátérszínnel színezett gelcoat réteg.
  • 4. Epoxyval módosított vinylester pufferréteg üvegszállal feldolgozva. Ez a réteg az egész szerkezet lelke, a tartós ozmózismentesség és a medence kiváló mechanikai tulajdonságainak biztosítéka.
  • 5. Egy különleges receptúrával készített kerámia-gyantakeverék amely az ozmózis védelem nagyágyúja. Ötvözi magában a nanotechnológiai és a legkorszerűbb polimerkémiai kutatási eredményeket.
  • 6. Hagyományos üvegszálerősítésű polyester vázszerkezet.
  • 7. Topcoat külső védőréteg amely anyag­minőségében megegyezik az 1.-3. rétegek anyagával.

  A medence  a gyártás utolsó lépéseként zárt kabinokban hőkezelésen esik át, hogy a felhasznált műgyanták térhálósodása még tökéletesebb és ellenállóbb legyen.

  A Nautilus medencék magas minőségét a gyártóüzem és a felhasználás helye között is fontos megőrizni, ezért nagy gondot fordítunk a szállítás és anyagmozgatás feltételeinek maradéktalan biztosítására.

  A Nautilus folyamatosan bővülő modell és színválaszték mellett hosszú élettartamú, magas minőségű úszómedencéket ajánl partnereinek.

   

   

  A kerámia medencék színválasztéka:

  Aquamarin kék Gyémánt fehér kék csillámos Szürke csillámos

   

  1. Víztaszító laminátum zárás
   
  2. Üvegszálas polyester rétegek
   
  3. Kerámia – vinylészter váz
   
  4. Vinylészter pufferréteg
   
  5. Nautilux 3D®  rétegszerekzet

   

  KERÁMIA MEDENCE TÍPUSOK

   

  SOLARIS 550 kerámia medence

    Szélesség: 300 cm
  Hosszúság: 550 cm
  Mélység: 150 cm
  Medenceperem szélessége: 15 cm
   
     A Nautilus medencecsalád legkisebb tagja. Tervezésénél a kisebb kertekhez vagy szűkebb beépítési adottságokhoz rugalmasan alkalmazható alaprajzi elrendezést kívántuk megvalósítani. Solaris medencében kényelmes ülőpad is található, ami lehetőséget teremt masszázsrendszerek beépítésére.

  OLYMPIA 620 kerámia medence

    Szélesség: 330 cm
  Hosszúság: 620 cm
  Mélység: 150 cm
  Medenceperem szélessége: 12 cm
   
      Az Aquacomet Kft.  szakemberei és mérnökei sok éves tapasztalataik alapján tervezték meg az Olympia 620-as medencét, amely egyedülálló szerkezetének köszönhetően újraértelmezi a sportolás és a versenyzés élményét.

  ATLANTIS 650 kerámia medence

    Szélesség: 375 cm
  Hosszúság: 650 cm
  Mélység: 150 cm
  Medenceperem szélessége: 15 cm
   
      Az Atlantis modell aszimmetrikus, ülőpaddal integrált saroklépcsője a kényelmi funkciók mellett lehetőséget teremt a medence teljes hosszának kihasználására. Az Atlantis medence egyszerre képes az ellazulni vágyókat és az úszóbajnokokat is szolgálni.


  ERATO 800 kerámia medence

    Szélesség: 380 cm
  Hosszúság: 800 cm
  Mélység: 150 cm
  Medenceperem szélessége: 10 cm
   
     Az Erato modell belsô terének tevezésénél a helytakarékos, ugyanakkor látványában nagyvonalú megoldásokat választottuk. A medence szinte teljes hosszában lehet úszni amellett, hogy a medence végében ülôpad és dupla lépcsôsor is található. Az ülôpad lágyan hajló ívei, a szépen kidolgzott részletek valóban csábítóak.


  APHRODITE 900 kerámia medence

    Szélesség: 380 cm
  Hosszúság: 900 cm
  Mélység: 150 cm
  Medenceperem szélessége: 10 cm
   
     Az Aphrodite letisztult, nyugodt vonalvezetésû medence modell, amely bármely stílusú épített környezetben könnyen integrálható. Az egyenes vonalú lépcsősor kényelmes belépést biztosít a medencébe, a lépcső szélesített kivitele kiválóan alkalmassá teszi ülőpadként való használatra is.


  AQUARIUS 750 kerámia medence

    Szélesség: 375 cm
  Hosszúság: 750 cm
  Mélység: 150 cm
  Medenceperem szélessége: 15 cm
   
     Az Aquarius modell lehetőséget teremt egy igazi professzionális multifunkciós wellness medence kialakítására. A római lépcsőbe épített köríves ülőpad kiválóan alkalmas masszázsfúvókák beépítésére.


  AQUARIUS 850 kerámia medence

    Szélesség: 375 cm
  Hosszúság: 850 cm
  Mélység: 150 cm
  Medenceperem szélessége: 15 cm
   
     

  Az Aquarius medencéket azoknak terveztük, akik a klasszikus formába öltöztetett modern funkcionalitást keresik. A szimmetrikus körvonalú alaprajzba beépített játékosan aszimmetrikus lépcső és ülőpad sokoldalú szórakozást tesz lehetővé.  KALIPSO 850 kerámia medence

    Szélesség: 375 cm
  Hosszúság: 850 cm
  Mélység: 150 cm
  Medenceperem szélessége: 15 cm
   
     A Kalipso modelltől azt kapjuk, amit általában a klasszikus formáktól, kiegyensúlyozottságot, letisztultságot, formai állandóságot. A hossztengelyére szimmetrikus római lépcsős konstrukció könnyű beépíthetôséget, és garantáltan harmonikus látványt biztosít.

   

  ALAP VÍZGÉPÉSZET

   

  ASTER homokszűrő és SENNA szivattyú
   

  A homokszűrős megoldás az egyik legjobb lehetőség a medence tisztítására. A zárt hengeres szűrőtartály kvarchomok szűrőtöltetet tartalmaz, ezen keresztül átvezetve szűri meg a medencébe visszajutó vizet. Az eltömődött szűrőréteg tisztítása ellenáramú öblítéssel oldható meg. Az öblítéshez szükséges váltást a 6 utas szeleppel lehet megoldani a kezelőnek. A szűrőtöltet eltömődése miatt nyomásnövekedés jelentkezik, ami a nyomásmérőn figyelhető meg. Ez jelzi az öblítés szükségességét. A tartály könnyen kezelhető 6 utas szeleppel van ellátva, amely a szűrés, öblítés, visszamosatás, visszaforgatás ürítés és zárás funkciókat látja el. A szűrőtartály anyaga üvegszálas poliészter, szürke színben készül, alaplapja és fedele polipropilén anyagú. A berendezés nyomásmérővel és multi funkciós szeleppel felszerelt. Maximális üzemi nyomás: 2,5 kg/cm2 Szűrési teljesítménye 9 m3/h. A tartályhoz alkalmazott SENNA szivattyúk egy új generációs szivattyúcsaládba tartoznak. A szivattyúk IP motorvédelemmel vannak ellátva, valamint "F" típusú szigeteléssel. A szivattyúban lévő vízzel érintkező alkatrészek rozsdamentes acélból készülnek. A szivattyúban szennyfogó kosár van beépítve, ami a nagyobb szennyeződések felfogására szolgál.


   

   

  Szkimmer

   
  A szkimmert vagy más néven fölözőt süllyesztett víztükrű medencéknél alkalmazzuk. A medence felszínén úszó szennyeződések eltávolítására szolgál. A benne elhelyezett szűrőkosár gyűjti össze a bogarakat, leveleket. A szkimmerbe helyezhető el a medence fertőtlenítésére szolgáló tabletta is. Hosszított nyakkal és standard szájnyílással van kialakítva. A teteje állítható, melynek segítségével a szkimmer tető egyszintbe hozható a burkolat magasságával. A medencében 2 db szkimmer elhelyezésére van lehetőség. Tartalmazza a tömítéseket és a rögzítéshez szükséges csavarokat. 


  Padlóösszefolyó

   

  A medence leürítésére szolgál, fehér ABS anyagból készül. A rács és a karima gyárilag egybeöntött és UV védelemmel ellátott. Tetején 8 mm-es rések találhatóak. A medencébe 1 db padlóösszefolyó kerül beépítésre.
   

  Befúvók

   

  A befúvókon keresztül jut a tisztított, szűrt víz a medencébe. Fehér ABS anyagból készül. Állítható fúvókával, általában 3 db kerül beépítésre.


   

   

  Tisztító felszerelés

  A szűrésen kívül szükség van még a medencefenék tisztítására is. Ehhez biztosítunk egy teleszkópos nyélhez csatlakoztatható kefét illetve egy porszívófejet gégecsővel. A medencefenék tisztítását a porszívózással lehet megoldani. A gégecsövet a szkimmeren keresztül lehet a szűrőrendszerhez csatlakoztatni. A medence aljára lerakódott szennyeződést pedig a teleszkópos nyélre csatlakoztatható kefével lehet eltávolítani. 


   
  Vegyszerkészlet
   
    Vegyszerezés nélkül sajnos a medence vize néhány napon belül elszíneződik és használhatatlanná válik. Ezért a szűrés mellett a vegyszeres vízkezelésre is szükség van. A medencéhez ezért induló vegyszerkészletet adunk. A vegyszerkészlet tartalmazz az induláshoz szükséges vegyszereket: gyorsan oldódó klórt, pH csökkentőt, lassan oldódó kombi tablettát, valamint a vegyszerszintek méréséhez szükséges mérőeszközt. A medence vízénél legfontosabb a fertőtlenítés, ami elpusztítja a vízben lévő baktériumokat. A medencevíz klórértéke 0,4 – 0,8 mg/l érték közé kell, hogy essen. A medencevíz pH értéke pedig 7,2-7,6 közé eső tartományban a legideálisabb. Efölött a tartomány fölött kellemetlen vegyületek keletkeznek a medencében. Az alatta eső tartományban pedig irritálja a bőrt.
   
   

  OPCIONÁLIS VÍZGÉPÉSZET

   
  Medence ellenáramoltató

  Lehetőség van ellenáramoltató beépítésére, így a kisebb méretű medencékben is lehetőség van úszásra. Erős vízárammal működik, így a vízáramban egyhelyben úszva tempózhatunk.
  Az ellenáramoltató előlapja polírozott rozsdamentes beépítő házzal van kialakítva, valamint tartozik hozzá egy max. 50 m3/h -ás szivattyú.
   

   
  Vízalatti fényszóró
  300 W/ 12 V-os víz alatti reflektor beépítésre van lehetőség. A medencébe a hosszanti oldalon célszerű elhelyezni 2 db reflektort (4,0 méter x 4,0 méteres felületre ideálisan 1 reflektort építünk be). Alapesetben műanyag kerettel van beépítve, de lehetőség van króm peremes lámpabeépítésre is. A lámpához 2,5 méteres szilikonkábel tartozik, ami biztosítja az izzó cseréjét anélkül, hogy a medencéből le kellene engedni a vizet. A lámpához beépítő ház tartozik. A gépházban kerül elhelyezésre a lámpákhoz szükséges transzformátor. 

   
  Medencefűtés
  A medence fürdési szezonjának meghosszabbítására célszerű a medence vizét fűteni. A vízfűtésével a medence használhatósága lényegesen növekszik. A medencevíz fűtésére több megoldás is létezik. Az egyik lehetőség, hogy elektromos fűtőpatron kerül beépítésre. Ehhez nem szükséges kazán. A másik lehetőség, hogy egy hőcserélőn keresztül az épületben lévő kazán melegíti a medence vizét. Az elektromos fűtést abban az esetben használjuk, ha nincs lehetőség hőcserélő használatára. Ezen kívül még napkollektoros fűtés is alkalmazható medencevíz fűtésére. Megjegyzés: Ha a medencét polycarbonátos fedéssel látják el akkor késő tavasztól, kora őszig, fűtés nélkül is kellemes vízhőmérséklet érhető el a medencében.
   

   
   
  Forrás: http://www.aquacomet.hu
   

   

   

   

   

   


  www.T-Garden.hu  e-mail: info@t-garden.hu  Copright © 2011-2013 T-Garden Minden jog fenntartva.Az oldalt készítette: www.WebGold.hu
  RólunkÖntözéstechnikaKerti tavak,Fürdőtavak,vízjátékMedencék, Wellnes a kertbenKerti építmények, Kerti BútorokBurkolás, Térburkolás
        Kertfenntartás, KertgondozásGyepszervízÉpítőipari munkákMegújuló energiaforrásokKörnyezetmérnöki Szolgáltatások
        Galéria, ReferenciákÉrdekességek, PublikációkKapcsolatVendégkönyv

     
        
  17:43