Google+
YouTube
Flickr
Tekintse meg fótóimat a Flickr-en!
Pinterest
Blogger

Get Adobe Flash player

   
   
   
   
 
 • Rólunk
 •  
 • Öntözéstechnika
 •  
 • Kerti tavak, vízjáték
 •  
 • Medencék, wellness a    kertben
 •  
 • Kerti építmények,    bútorok
 •  
 • Burkolás, Térburkolás
 •  
 • Kertfenntartás,    kertgondozás
 •  
 • Gyepszervíz
 •  
 • Építőipari munkák
 •  
 • Építőipari munkák
 •  
 • Megújuló energiaforrások
 •  
 • Környezetmérnöki    szolgáltatások
 •  
 • Galéria, Referenciák
 •  
 • Érdekességek,    publikációk
 •  
 • Kapcsolat
 •    
    Vegye fel velünk a kapcsolatot!
  info@t-garden.hu
  06-70/202-87-17
   

  Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

  Get Adobe Flash player

     
   
   
   
   
   
  Aktuális AKCIÓK!!!

  Hamarosan friss akciók kerülnek ebbe a kis dobozba
   
     
   
     
   
     
   
   
    Weboldal Készítés
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Get Adobe Flash player

     
    Dézsi Titusz
    www.T-garden.hu
    e-mail: info@t-garden.hu
    tel.: 0670 / 202 8717
     
    Térjen haza minden nap a béke és nyugalom szigetére ahol pihenni tud, ahol feltöltődik!
     
    Kert- és Tájépítés a Környezettudatosság jegyében!
     
   
   


  Hasznos oldalak:

  Kertépítés-Wikipédia
  Kert-Wikipédia
  Kertepites.lap.hu
  Kert.lap.hu
   


   
   
  wellis
   
   
   
   

  Termékeink:

     
  Akril kád
  Hidromasszázs kád
  Hidromasszázs és gőzkabin
  Infraszauna
  Mosdó
  Zuhanykabin
  Zuhanypanel
  Jakuzzi
  Masszázsfotel
  Tisztítószerek
  Egyéb termékek
   
   
   
   
   

  A GŐZFÜRDŐ ÉS A HIDROMASSZÁZS ELŐNYEI

     

    A HIDROMASSZÁZSRÓL RÖVIDEN...

     A víz hatása rendkívüli. Hogyha a hétköznapok feszültségéből szeretne feloldódni, vagy csak szeretné meredt izmait és ízületeit megmasszírozni, a hidromasszázs biztosítja a kellemes felüdülést - és mindezt természetes körülmények között.

     Hazánkban a fürdőkultúra nem ismeretlen fogalom. A víz, mint őselem, az élet forrása, ezért az emberi szervezet számára ideális közeg. Megfelelő hőmérsékleten az anyaméhben való lebegés nyugalmát adja. Hatása testre és lélekre egyedülálló, ami kémiai anyagokkal és egyéb módszerekkel nem helyettesíthető.

     A hidromasszázs nem más, mint a víz és a levegő megfelelő összhangjával elért, vérkeringést fokozó masszázs. A fürdőzés során a test hőmérséklete megemelkedik, a vérkeringés felgyorsul, a vérnyomás csökken. A sejtek számára szállított oxigén és tápanyag mennyisége többszörösére nő. Mindezek mellett kitágulnak a bőr pórusai, a szövetek, izmok ellazulnak. Ezeket a hatásokat növelheti a hidromasszázs, mely összességében ajánlható a mozgásszervi és reumatikus panaszokra, a vérkeringési- és anyagcserezavarok enyhítésére, illetve a visszerek, a cellulitisz megelőzésére.

     Természetesen nem elhanyagolható a hidromasszázs hatása a stressz és a fáradtság kezelésében sem. A vízbe merült test súlya 90%-kal csökken, így az izmok és ízületek felszabadulnak a teher alól, hogy Ön súlytalanul lebeghessen a gyógyhatású vízben. A meleg víz és a levegő keveréke alkotja a hidromasszázs vízsugarát, mely a masszázs műveletét végzi. Ez az erőteljes vízsugár ellazítja a megfeszült izmokat és serkenti az endorfin termelést, a test természetes fájdalomcsillapítóját. Természetesen a hidromasszázs sokkal többet nyújt, mint egy jó masszázs. A kellemesen pezsgő meleg víz biztosítja a szellemi és érzelmi felfrissülést egyaránt. Ötven perc reggelente és jól indul a napja. Egy megmártózás este lefekvés előtt és biztosan mélyen és nyugodtan fog aludni. Ha egyszer kipróbálta, minden nap használni fogja.

   

    GŐZFÜRDŐZÉSRŐL RÖVIDEN...

     A finn szaunák száraz levegője helyett inkább a törökfürdők nedves hőségét nyújtja, segítve ezzel a stresszoldást, az izomlazítást, regenerálódást és serkenti a szervek vérellátását.

     A száraz meleggel ellentétben intenzívebben növeli a test hőmérsékletét a kívánt szintre, a gőz hatására 10-15 perc alatt emeli meg a test belső hőmérsékletét 38,3-39,4°C értékre.

     Enyhíti a légzőszervi megbetegedések tüneteit, rugalmasabbá teszi a bőrt, megelőzi a cellulitisz kialakulását, a pórusok tágításával pedig serkenti a méregtelenítést.

   

  A GŐZFÜRDŐ ELŐNYEI

     A gőzkezelés élénkíti a szív- és érrendszert. Egy 15-20 perces kezelés alatt a pulzusszám 75-ről 100-120-re is felszökik. Ez azonban csak a vérkeringést élénkíti, a vérnyomás nem növekszik, mivel a bőr hajszálerei a hő hatására kitágulnak, hogy a nagyobb vérmennyiséget be tudják fogadni. A kitágult hajszálerek lehetővé teszik, hogy a véráram nagy mennyiségű tápanyagot szállítson a bőrhöz, beleértve a vér által szállított illóolajok nagyobb mértékű felszívódását is. A száraz szaunázástól eltérően a gőzfürdő nem csökkenti a bőr víztartalmát, és nem engedi, hogy a mérgező anyagokat tartalmazó izzadság a leöblítés előtt a bőrre rászáradjon.

     Hidratálja a száraz bőrt. A gőzfürdő jobb a bőrnek, mint a szauna néha túl száraz levegője. Ez az oka, hogy az arc gőzölése sokáig felbecsülhetetlen értékű része volt a kozmetológusi kezelés módszerének. A gőzterápia még a test legapróbb hajszálcsatornáiban lerakódott szennyeződéseket is folyékonnyá varázsolja.

     A gőz belélegzése. A gőz belélegzés (inhalálás) hatékony gyógymód a légzőszervi megbetegedések kezelésére, amit erősen ajánlanak a közönséges meghűlés, az orr-melléküreg gyulladás, a hörghurut és az asztma gyógyításához.

     A cellulitisz kezelésénél felülmúlja a test-tekercseléses eljárás hatását. A nebraskai Omaha Masszázsterápiai Intézetének igazgatója, dr. John Welbes, a gőzfürdőt ajánlja a cellulitisz kezelésére, mivel arra az eredményre jutott, hogy ez jobban beválik a szövetek hőmérsékletének növelésére, mint a test betekercselése. A test betekercselése nagyon lassú hatást fejt ki - mondja dr. Welbes. Akár egy óráig is eltarthat, míg ugyanolyan szövethőmérséklet növekedést érünk el, mint amilyet a gőzfürdőben 10 perc alatt.

   

  AZ INFRASZAUNA ÉS A WELLCARBON™ FŰTŐTESTEK ELŐNYEI

  Az infraszaunáról dióhéjban...

     Az infraszaunában az infra-vörös (IV) sugarak által közvetített hő 80 százaléka közvetlenül a testben koncentrálódik, míg a hagyományos rendszerű szaunában ez mindössze 20 százalék. A szauna kabinban tapasztalható 35-55 C°-os hőmérséklet kevésbé terhelő a szívnek, a belélegzett levegő nem éget, és mivel mélyen behatol a bőr hámrétege alá, így akár 300 százalékkal is hatékonyabb lehet, mint a hagyományos szaunákban. 
     Az infraszaunában található fűtőszálak lényegesen kevesebb idő alatt (5-25 perc) kerülnek üzemkész állapotba, így Ön hamarabb élvezheti kedvező hatásait, és lényegesen kevesebb energia szükséges az üzemeltetésükhöz. Mivel a fűtőszálak nagyságrendileg kevesebb energiát fogyasztanak, nem szükséges külön elektromos rendszer kiépítése, szaunája bármikor könnyen áthelyezhető. 

  Hogyan működik az infraszauna?

     A nap, a fűtőtestek, és az összes hőt kibocsátó, sugárzó dolog melege infra-vörös (IV) hullámok segítségével érkezik hozzánk. Az infra kabinokban használt elektromosan generált hő ugyanezen sugarak közvetítésével kerül érintkezésbe testünkkel. Mivel a fűtőszálak által létrehozott hőt tükrözéssel irányítani lehet, így a megfelelő pontokra való koncentrálásukkal optimálissá lehet tenni hatásukat. A bőr hámrétege alatti szövetekben található nagy mennyiségű víz igen jól vezeti a hőt, az IV sugárzás által közvetítve akár 4 cm mélységben is képes behatolni a testbe. A test az így behatoló sugarak 95 százalékát képes elnyelni, a jótékony melegítő hatás mélyen a szövetekben, izomszövetekben, szerveinkben jelentkezik.

  Az infraszaunázás hatásai szervezetünkre:

     Testünk a hő hatására aktiválja hűtőrendszerét, az így érkező többlet hőre szívveréseink számának és pulzus számunknak a növekedésével reagál. A megélénkült vérkeringés beindítja a verejtékmirigyeket, és ezáltal megszabadít a testben felhalmozódott mérgektől (alkohol, nikotin és nátrium) és salakanyagoktól, megszabadítja a testet a koleszterin lerakódástól.

     Egy átlagos kondícióval rendelkező személy infraszaunázás alkalmával közel fél liter izzadtságot termel, ami kb.: 300 Kcal elégetésével keletkezik (kb.: 3-5 km futásnak megfelelő mennyiség). 30 perces használat után szervezetünk az izzadás által keletkezett égetéssel akár 600-800 Kcal energiát is képes elégetni mindenféle káros következmény nélkül.

     Az IV sugarak által stimulált szervezet fittség-érzete jócskán megnő. A mélyről jövő, nagy mennyiségű izzadás lehetőséget teremt azon káros anyagok kiválasztására, amit sem a vese, sem a tüdő nem képes megtenni. A szervezetben található és folyamatosan halmozódó, rákkeltő nehézfémek - ólom, kadmium, nikkel, réz - az ilyen direkten közvetíttet izzadás során könnyen, és folyamatosan távoznak szervezetünkből. A felhalmozódott testzsír és koleszterin, a különböző savak, a nátrium és az ammónia a nagy hőmérséklet hatására könnyen oldhatóvá válik, és a megnövekedett, két-, háromszoros vízkibocsátással könnyen távozik szervezetünkből.

     Sokan azért mozognak rendszeresen, hogy a szívüket és érrendszerüket megterheljék. A rendszeres, nem túlzásba vitt terhelés erősíti a szívizmok működését, javítja a vérkeringést, erősíti az érfalakat. Az infra-szaunában eltöltött idő alatt a szervezetet nem megterhelő, egyenletes égési folyamat ugyan olyan hatékony lehet, mint bármely testmozgás, és közben az izületek sem terhelődnek. Emiatt különösen alkalmas fizikoterápiás célokra, ajánlott mozgásban korlátozott, idősödő embereknek, vagy akár sportolóknak bemelegítéshez. A hipertermiás kezelés jelentősen megnöveli a szervezetünk regenerálódási képességét, mely fontos a test szöveteinek karbantartásában, beleértve a test izmainak felfrissülését. A krónikus fáradékonyságban szenvedő betegeknél a hipertermiás kezelés segít helyreállítani a vegetatív idegrendszer helyes működését.

     Tudjuk, hogy testünk különböző módon reagál a külső hatásokra, az alábbi esetekben viszont az infraszauna bizonyíthatóan jól használható akár terápiás célokra is: izomfájdalom, váll- és csípőizületi fájdalmak, menstruációs görcsök, depressziós állapot, rheuma, cukorbetegség, akné, pikkelysömör, ekcéma, psoriasis, tüdő és epehólyag gyulladás, gyomor- és bélrendszeri zavarok. A vérkeringés serkentésével megelőzhető a szív- és érrendszeri betegségek kialakulása. Fokozza az ellenálló képességet, méregtelenít, bársonyossá teszi a bőrt, csökkenti a cellulitiszt.

     A WELLIS hosszú ideje azon munkálkodik, hogy a terápiás-wellness kultúrát megismertesse és elérhetővé tegye mindenki számára. Folyamatosan azon dolgozunk, hogy az általunk forgalmazott termékek minősége jobb, esztétikai kialakítása szebb legyen, ergonómiailag kialakított formavilága pedig egyszerűbbé, kényelmesebbé tegye a mindennapi használatot. Munkánkkal igyekszünk minden lakókörnyezetbe esztétikusan illeszkedő berendezéseket előállítani. A felhasznált alapanyagok minősége abban is segíti Önt, hogy tovább élvezhesse a WELLIS által biztosított életérzést!

   

  Infraszaunák WELLcarbon™ fűtőtestekkel

  A környezetbarát fűtési elv

     A fűtési elv lényege, hogy a fűtőtestben az elektromosság termel hőenergiát a következőképpen: a fűtőelemekben lévő elektronok gyors, Brown-mozgást végeznek, így a részecskék közti ütközés és súrlódás termel hőenergiát a fűtőpanelben.
      Az egész fűtési folyamat alatt nem tapasztalható zaj, fény és nem keletkezik káros anyag, méltán nevezhető a berendezés "zöld terméknek". A WELLcarbon fűtőelemek nem használnak vezetékeket a távoli infravörös hő vezetéséhez. Egy jó elektromos vezető tulajdonságú grafit réteg van összeillesztve egy üvegszál réteggel, amelyeket egy-egy oldalon egy pozitív és egy negatív töltésű réz csíkokkal aktiválunk. Ez az jelenti, hogy egészségre ártalmas gázok nem keletkeznek a fűtés során.

  WELLcarbon™ fűtőtestekkel szerelt szaunák főbb jellemzői:

     A WELLcarbon™ sugárzók által kibocsátott hő természetes és optimális frekvenciájú, ezáltal az infravörös hő a bőr mélyebb tartományait éri el. A rezgés hatására beindul a méregtelenítés, a sejtekben felhalmozódott sejtmérgek, pl. higany, alumínium, koleszterin, kén és nikotin sokkal intenzívebben távozik. Fokozódik a vérkeringés és a periférikus véráramlás, amely nem csak a szervezeten belüli betegségeket enyhíti, hanem jótékony hatással van az olyan bőrproblémákra is, mint a pikkelysömör és az ekcéma.
  Séruülések, izomfájdalmak kezelésében felgyorsítja a gyógyulási folyamatot, csökkenti a fájdalmat. 

     A fölös kalóriák és zsír elégetése: a WELLcarbon™ szauna sugarai fölös sót és bőr alatti zsírt távolítanak el a testből. A sugárzás révén akár 600 kalória elégetése történhet meg egy félórás tartózkodás során, miközben félórányi kocogással 300 kalóriától szabadulhatunk meg, félórányi kerékpározással pedig 225 kalóriát égetünk el.
  A jó vérkeringés általánosságban lényeges feltétele a bőr simaságának és feszességének.

      A test és a lélek ellazulása: A szauna a 30 és 65 Celsius fok közti hőmérséklettel különleges környezetet biztosít.
  Az infravörös sugárzás áthatja a testet, felgyorsítja az anyagcsere folyamatokat, a vérkeringést, friss oxigént és tápanyagot juttat a szervekhez, hulladékanyagot távolít el a szervezetből az izzadás útján, megújítja az energiát és csökkenti a fáradtságot. Szaunázás közben Ön rádiót vagy zenét hallgathat CD-ről, és egész teste ellazulhat. A WELLcarbon™ infravörös sugárzású szauna emellett csökkentheti az álmatlanságot és enyhíthet más, stresszel összefüggő rendellenességeket is.

  Forrás: http://www.wellis.hu

   

   


  www.T-Garden.hu  e-mail: info@t-garden.hu  Copright © 2011-2013 T-Garden Minden jog fenntartva.Az oldalt készítette: www.WebGold.hu
  RólunkÖntözéstechnikaKerti tavak,Fürdőtavak,vízjátékMedencék, Wellnes a kertbenKerti építmények, Kerti BútorokBurkolás, Térburkolás
        Kertfenntartás, KertgondozásGyepszervízÉpítőipari munkákMegújuló energiaforrásokKörnyezetmérnöki Szolgáltatások
        Galéria, ReferenciákÉrdekességek, PublikációkKapcsolatVendégkönyv

     
        
  18:31